Rosii italiene San Marzano dell’Agro Sarnese-Nocerino DOP Agrigenus 2550g

68,00 lei

Rosiile San Marzano Agrigenus sunt extraordinar de bune!
In primul rând datorită climei mediteraneene și solului extrem de fertil.
Conţin doar roşii San Marzano, suc de roşii San Marzano si sare. Nimic altceva!
Și sunt atât de speciale, incât au fost recunoscute marca DOP, denumire de origine protejată, fiind apreciate de foarte mulți bucatari italieni.
Terenul fertil de pe lângă Vezuviu este aria de cultivare a acestei roşii minunate.
Aceasta roşie este cultivată precum viţa de vie, se recoltează doar la maturitate deplină, de 3-4 ori pe an, din august, până la sfârşitul lui septembrie.

Agrigenus este o fabrică de conserve tradiţionale din regiunea Campania a Italiei, care a ales să valorifice roșiile San Marzano cultivate în regim propriu.

Agrigenus se numără printre membrii consortiului SLOW FOOD, care promovează agricultura tradiţională, cea de altadată, ecologică.

Greutate 2,550 kg
DISCLAIMER:
Informatiile de pe site sunt permanent actualizate.
Exista posibilitatea insa, sa mai apara erori in descrierea produselor, a caror oferta se poate schimba direct la producator. Imaginea produselor are caracter informativ, pot aparea diferente fata de cea mai noua varianta a produselor. E posibil ca specificatiile, ori pretul produselor sa fie modificate de catre parteneri sau producatori, fara preaviz.
Toate promotiile periodice prezentata pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.
Multumim pentru intelegere!
Descriere

INGREDIENTE: rosii San Marzano, suc de rosii San Marzano, sare.

CANTITATE: 2550g.

INFO: Roșia din San Marzano se recoltează din iulie până în septembrie, numai dacă este coaptă și numai când apune soarele.
Imediat ce este recoltată, trebuie clătita și introdusă în borcane, apoi fiartă timp de 13 minute.

Nimic altceva: fără aditivi, fără conservanți.

În farfurie își dezvăluie toată personalitatea: sosul obținut cu aceste roșii rămâne literalmente atașat de paste.
Până acum cateva decenii, teritoriul extrem de fertil din jurul orasului Napoli, dar și al localitatilor invecinate din zona Sarnese-Nocerino era cultivat aproape exclusiv cu rosii San Marzano: o roșie delicată, cu o piele subțire, care își păstrează aroma o perioadă îndelungată, chiar și prin conservare.
În urma une boli grave care a distrus culturile, multe câmpuri au fost transformate în floricultură și construcția de sere s-a înmulțit.
Atunci când practica de a produce „ roşii decojite” cu hibrizi mai rezistenți la prelucrarea mecanică s-a răspândit, de roșiile San Marzano, a rămas doar numele.
Agrigenus este unul dintre puţinii producători care a reluat producţia acestei rosii, mulţumită cercetătorilor din domeniu.