Vin italian Vermentino di Sardegna Aragosta DOC 750 ml SGR
48,50 lei
Aragosta este simbolul enogastronomiei din Alghero.
Vinul Vermentino di Sardegna Aragosta DOC este un vin alb obtinut din struguri albi de soi Vermentino de Sardegna.
Se prezinta cu o culoare galben pai deschis, cu usoare reflexe verzui, un gust echilibrat, cu o evidenta prospetime aromatica date de notele gustative de mar copt. Are o savoare seaca scurta, proaspata si vivace, armonioasa, cu o usoara aroma de migdale ce persista la final. Acompaniaza perfect mancarurile pe baza de peste si, mai ales, crustacee.Vinul Vermentino di Sardegna Aragosta DOC se serveste la o temperatura de doar 10º-12ºC.
Grad de alcoolemie 12,5%.
Vinificat in: 2023
AMBALAJ CU GARANTIE SGR: 0,50 lei, inclus in pretul afisat!
Produsul este FACTURABIL si pentru revanzatori, avand inclus in pret si acciza platită!
Greutate | 0,750 kg |
---|
SKU:
3015
Categorie: Bauturi alcoolice
Descriere
Alghero este un orasel de pe coasta nor-occidentala a Sardiniei, inconjurat de ziduri antice, renumit pentru centrul sau istoric pavat.
Edificii celebre in stil gotic se pot vizita aici: Catedrala Sfanta Maria, cu imponentul sau clopot, Palatul Guillot si Biserica Sfantului Francisc, datata din secolul XIV.
Santa Maria la Palma nu este celebra pentru povesti cu baroni, conti sau marchezi. Ci pentru familiile de viticultori si de agricultori care au avut grija de acest teritoriul bogat. Din terenurile aride, necultivate, salbatice ce le-au fost date in lucru acum 50 de ani, locuitorii din Alghero le-au transformat in terenuri roditoare, prin munca dedicata si sustinuta.
Frumusetea zonei se reflecta in gogatiile ei naturale: campii imense cu fata spre mare, intre Golful Alghero si Baia di Porto Conte. Terenuri scaldate din belsug de soare si de briza marii.
Istoria acestor locuri este una autentica: dupa razboi, in 1946, taranilor zonei li se acorda prin reforma agrara terenuri care urmau sa fie bonificate, transformate in terenuri agricole. Mainile experte si indraznete ale taranilor au reusit sa capteze spiritul acestui pamant, parca creat anume pentru cultura vitei de vie.
Asa a fost fondata Cantina Santa Maria la Palma, in 1959, pentru a fructifica roadele muncii intense a acestor oameni.
In zilele noastre trecut si prezent se intrepatrund, pentru a valorifica 700 de hectare de vii, transformate in renumitele vinuri de Sardinia.
Din respect pentru traditie si pasiune pentru inovatie, 2 elemente ce caracterizeaza vinul de Sardinia in toate nuantele lui.