Spaghete cu ton, masline si nuci
Una din combinatiile cele mai „gustate” ale pastelor lungi – Spaghete, este cea de spaghete si ton. Probabil, spaghetele sunt pastele fainoase cele mai consumate, fiind preferate in realizarea unor retete simple sau la retete mai complexe, cum ar fi Spaghete cu fructe de mare proaspete.
Vom aborda o reteta italiana mai putin cunoscuta, dar irezistibil de delicioasa :
Spaghete cu ton, masline si nuci.
Avem nevoie de ton in conserva, de preferat un ton de calitate si de masline fara samburi, negre sau verzi, dupa preferinta. Evident, pe langa celelalte ingrediente ale retetei. Putem folosi spaghete, linguine, spaghete integrale, Bucatini, Bavette.
Ingrediente pentru 4 portii
Spaghete 250 g
Masline fara samburi 50 g
Ton in conserva 160 g
Nuci 4 buc.
Ulei de masline
Patrunjel
Usturoi
Mod de preparare