Prosecco Toser Extra Dry Villa Cornaro DOC 750 ml, 11% alcool SGR

48,50 lei

Prosecco Toser extra dry Villa Cornaro este un simbol al vinurilor spumante italiene de calitate premium.

Cu o traditie deja centenara, Villa Cornaro are un palmares de produse vinicole de excelenta calitate: Prosecco Toser extra dry, Prosecco DOC Milessimato, Prosecco Brut Villa Cornaro, Prosecco Frizzante Stelvin DOC, precum si o vasta gama de vinuri linistite alb, rosu sau rose.

In anul 2021, a obtinut medalia de aur la cea de-a 25-a editie a Berlin Wine Trophy.

Prosecco Toser extra dry Villa Cornaro se prezinta cu o culoare galben pai, cu reflexe verzui stralucitor.
La degustare exprima o senzatie olfactiva florala, cu nuante fructate de mere si piersici.
Pe palatin denota o senzatie de prospetime, cu un echilibru perfect intre aciditate si zahar.
La final lasa o nota placuta si ampla de carbune.
Este recomandat  de servit inainte de masa, la aperitiv pentru a aprecia pe deplin delicatetea.
De asemenea, insoteste preparatele de crustacee si risotto de fructe de mare.
Prosecco Toser Extra Dry Villa Cornaro se serveste la o temperatura de 8ºC.
Grad de alcoolemie 11%.

AMBALAJ CU GARANTIE SGR: 0,50 lei, inclus in pretul afisat!

Produsul este FACTURABIL si pentru revanzatori, avand inclus in pret si acciza platită!

Greutate 0,750 kg
DISCLAIMER:
Informatiile de pe site sunt permanent actualizate.
Exista posibilitatea insa, sa mai apara erori in descrierea produselor, a caror oferta se poate schimba direct la producator. Imaginea produselor are caracter informativ, pot aparea diferente fata de cea mai noua varianta a produselor. E posibil ca specificatiile, ori pretul produselor sa fie modificate de catre parteneri sau producatori, fara preaviz.
Toate promotiile periodice prezentata pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.
Multumim pentru intelegere!
SKU: 2873 Categorie:
Descriere
INFO: Culturile de vita de vie se bucura de terenuri pietroase si fertile, de natura aluvionala, din campia inalta a zonei Treviso, de-a lungul raului Piave.
Este obtinut din struguri culesi in a 2-a decada a lunii septembrie.
Mustul rezultat din presarea lejera a strugurilor este imediat separat de pielita acestora, clarifiat si lasat sa fermenteze la 17º C, cu adaos de drojdii selectionate. Se aplica metoda Charmat pentru vinuri spumante, dupa care se stabilizeaza la rece si se filtreaza inainte de imbuteliere.
Este obtinut din struguri din soiul Glera 85% si alte soiuri 15%.
Glera este un soi de struguri albi, special, din care se obtine Prosecco.
Produce struguri mari si lungi, cu boabe galben aurii.
Glera este un soi de vita de vie cultivat inca din epoca romana, in localitatea Prosecco din Trieste. 
De aici si numele acestui vin celebru, concurentul principal al champagne-i franceze.

Un Prosecco trebuie sa contina minimum 85% struguri Glera, restul de 15% putand fi un amestec de soiuri: Verdiso, Perera, Biancheta, Pinot sau Chardonnay. Regula este ca nu se pot produce mai mult de 135 de litri de Prosecco, la un hectar de cultura. In unele cazuri, precum Prosecco Superiore di Cartizze, chiar 120 de litri la hectar. 

ALERGENI: contine sulfiti.

CANTITATE: 750ml.