Faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo 1kg

48,00 lei TVA inclus

Faina  fara gluten Fioreglut Mulino Caputo – O faina din gama Mulino Caputo optima pentru a prepara paine, pizza, focaccia si dulciuri.
 
Greutate 1,000 kg
DISCLAIMER:
Informatiile de pe site sunt permanent actualizate.
Exista posibilitatea insa, sa mai apara erori in descrierea produselor, a caror oferta se poate schimba direct la producator. Imaginea produselor are caracter informativ, pot aparea diferente fata de cea mai noua varianta a produselor. E posibil ca specificatiile, ori pretul produselor sa fie modificate de catre parteneri sau producatori, fara preaviz.
Toate promotiile periodice prezentata pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.
Multumim pentru intelegere!
Descriere
Faina  fara gluten Fioreglut Mulino Caputo – O faina din gama Mulino Caputo optima pentru a prepara paine, pizza, focaccia si dulciuri.
Acest lucru datorita granulatiei calibrata perfect, pentru o hidratare rapida si pentru un aluat usor de framantat.
Cantitati pentru aluat de pizza ”alla napolitana”: 500 ml apa, 600 g faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo, 15 g sare, 1,5 g drojdie proaspata, 5 ml ulei de masline. Daca se foloseste drojdie uscata Mulino Caputo se reduce doza la jumatate, deci 0,75 g.
Framantarea aluatului cu faina fara gluten este putin diferita, cu delicatete si fara presiune excesiva, presand cu ajutorul degetelor pentru a dizolva aglomerarile de faina. Sarea se adauga putin dupa amestecarea drojdiei cu faina, nu la inceput.
Faina se adauga treptat, nu toata deodata pentru a nu se forma cocolosi. In faza finala se foloseste putin ulei de masline pentru a evita lipirea aluatului de blatul de lucru, ajutandu-ne cu faina de orez, care nu contine gluten.
Dupa terminarea framantatului, aluatul se portioneaza in bucati de cca 290g pentru o pizza napoletana sau in cantitatea dorita pentru Foccaccia.
Se da forma rotunda fiecarei portii prin rotire usoara in palme.
Urmeaza acoperirea cu folie de plastic si  maturarea aluatului in frigider, timp de 36 de ore.
Amestecul de amidon este echilibrat, Fioreglut Mulino Caputo contine 3 tiputi de amidon: amidon deglutinat din grau, amidon din faina de hrisca si amidon de porumb. Aceasta face ca aluatul sa fie lejer si sa aiba o savoare deosebita dupa coacere.
Aluatul preparat din faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo este usor de realizat, el trebuie doar framantat in mod delicat, cu rabdare.
Nu este nevoie de adensanti sau de zahar pentru un aluat rumenit.
Din aceasta faina se poate obtine un aluat perfect, daca il framantam asa cum fac maestrii pizzeri napolitani.
Coacerea se face 90 de secunde la cuptor de pizza cu lemne, asa cum fac napolitanii experti in pizza.
Faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo, un produs special pentru consumatorii intoleranti la gluten, pentru a realiza cele mai variate preparate de panificatie si patiserie gluten free.

INGREDIENTE: amidon de grau deglutinat, dextroza, faina de hrisca, amidon de porumb, fibre de seminte de Psylllium, adensant: guar, arome.
ALERGENI: nu contine alergeni. Nu contine gluten.
CANTITATE: 1kg.