Caserecce cu somon si crema de trufe
Caserecce sunt un tip de pasta care se combina perfect atat cu sosuri de carne, de ciuperci, cat si cu sosuri de peste . Aceasta este o reteta de mare finete, intrucat trufele albe au un gust foarte delicat , care se potriveste de minune cu somonul. De incercat, categoric ! Putem obtine un preparat mai putin obisnuit, dar de o savoare si de o calitate impecabile. Respectând cantitatile si ingredientele cerute, devine o reteta foarte simpla si de efect.
Ingrediente pentru 4 portii
300 g paste caserecce
1 ceapa mica
100 ml smantana
150g somon afumat
1 crema de trufe si somon
piper
sare
ulei de masline
Mod de preparare
Se caleste ceapa in ulei de masline, cu un adaos de apa , in asa fel incat sa nu se „prajeasca”. Când ceapa este calita se adauga somonul taiat bucati mici. Se amesteca pentru cateva minute , dupa care se adauga smantana, lasand totul la foc mic. Cand s-au amalgamat bine gusturile se adauga un borcanel de crema de trufe si somon, obtinand astfel sosul nostru pentru paste.
Separat se fierb pastele caserecce, timp de 8- 10 minute, in functie de calitatea de paste, in apa abundenta in care s-a adaugat sare. Dupa fierbere, se scurg pastele si se amesteca cu sosul preparat anterior, adaugand un pic de apa de la fiertul pastelor, pentru a nu rezulta un sos foarte scazut. Pentru a completa gustul se presara putin piper. Se lasa 2 minute la foc mic, amestecând continuu si pastele noastre sunt deja gata de consumat .
Pofta buna !
Daca intampinati dificultati in procurarea ingredientelor mai sus mentionate, apelati cu incredere la site-ul nostru : www.italianshops.ro !