Cannelloni cu dorada si sos de rosii
Cannelloni sunt o reteta clasica italiana, foarte potrivita pentru o masa festiva sau pentru o masa cu mai multi invitati, putand fi preparata in toata linistea inainte de un eveniment. Se poate varia reteta, in functie de eveniment : putem umple cannelloni cu carne, cu peste sau cu legume si branza. Cannelloni alla JFK, Cannelloni cu gorgonzola, Cannelloni cu ardei, Cannelloni cu radicchio, bacon si alune, Cannelloni cu trufe sau clasicii Cannelloni alla bolognese sunt doar cateva idei de variatiuni culinare.
Cannelloni alla JFK raman una din retetele faimoase legate de un film la fel de celebru: „The Terminal”, sub regia lui Steven Spielberg, a carui actiune se desfasoara pe terminalul JFK.
Vom detalia in acest articol o reteta lejera, apetisanta si destul de simplu de realizat : Cannelloni cu dorada si sos de rosii.
Ingrediente pentru 4 portii
- cannelloni 12 buc.
- dorada file 250 gr.
- pesmet 1 lingura
- masline negre 50 gr.
- seminte de in 1 lingura
- ulei de masline 150 ml.
- rosii decojite 2 cutii
- sare
- oregano
- usturoi 2 catei