Alimente, Retete, Uncategorized

Cannelloni cu dorada si sos de rosii

Cannelloni surpriza

 

Cannelloni sunt o reteta clasica italiana, foarte potrivita pentru o masa festiva sau pentru o masa cu mai multi invitati, putand fi preparata in toata linistea inainte de un eveniment. Se poate varia reteta, in functie de eveniment : putem umple cannelloni cu carne, cu peste sau cu legume si branza.  Cannelloni alla JFK, Cannelloni cu gorgonzola, Cannelloni cu ardei, Cannelloni cu  radicchio, bacon si alune, Cannelloni cu trufe sau  clasicii Cannelloni alla bolognese  sunt doar cateva idei de variatiuni culinare.

Cannelloni alla JFK  raman una din retetele faimoase legate de un film la fel de celebru:   „The Terminal”,  sub regia lui Steven Spielberg, a carui actiune se desfasoara pe terminalul JFK.

Vom detalia in acest articol o reteta lejera, apetisanta si destul de simplu de realizat : Cannelloni cu dorada si sos de rosii.

Ingrediente pentru 4 portii

  • cannelloni 12 buc.
  • dorada file 250 gr.
  • pesmet 1 lingura
  • masline negre 50 gr.
  • seminte de in 1 lingura
  • ulei de masline 150 ml.
  • rosii decojite 2 cutii
  • sare
  • oregano
  • usturoi 2 catei

 

Mod de preparare

Se calesc 2 catei de usturoi in ulei de masline, se prajeste rapid dorada file cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mare, condimentand cu putina sare. Dupa ce s-a racit, se marunteste dorada bucati, se amesteca cu pesmetul, semintele de in, maslinele si putin oregano.

Se umplu cannelloni si se dispun intr-un vas termic.

Separat se maruntesc rosiile decojite, ce condimenteaza cu sare, putin ulei de masline si oregano. Sosul obtinut se toarna peste cannelloni, avand grija sa fie complet acoperiti de sos.

Se dau la cuptor, timp de 35 de minute, la 200 de grade.

Am obtinut un preparat dietetic si sanatos, semintele de in si maslinele, precum si uleiul de masline, fiind o sursa de grasimi sanatoase. Pastele preparate la cuptor prezinta avantajul de a fi savuroase, usor de preparat si prezentabile. Cannelloni sunt o optima alternativa a lasagnei, care este un preparat mai complex. De asemenea, exista combinatii foarte numeroase pe baza de carne, peste sau legume de sezon, cu sos de rosii sau doar cu sos bechamel si parmezan.

Pofta buna!

https://www.italianshops.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *