Cannelloni cu cartofi si ciuperci
Cannelloni sunt o alternativa perfecta de pasta la cuptor, foarte aspectuoasa si gustoasa. Ca si lasagna, sunt o reteta italiana foarte apreciata, numai buna de preparat atunci cand asteptam oaspeti la masa. Cannelloni pot fi umpluti cu ricotta si spanac, cu sos ragu clasic, cu sos de peste sau cu combinatii de legume .
Am ales sa detaliem varianta Cannelloni umpluti cu cartofi si ciuperci. Reteta originala este cu hribi, dar sunt foarte bune si ghebele sau ciupercile mixte congelate.
Necesita doar o ora de preparare, fiind foarte usor de pregatit .
Ingrediente pentru 8 portii
Cannelloni 30 buc.
Ciuperci 300 g
Cartofi 800 g
Parmezan 60 g
Unt 20 g
Oua 2
Patrunjel 1 manunchi
Usturoi 3 catei
Besamel 1 l
Sare
Piper alb
Ulei de masline 3 linguri
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala si se fierb in apa cu sare pentru a obtine un pireu mai dens. Asadar, nu se fierb mult pentru a nu ingloba apa, doar atat cat sa ii putem zdrobi cu furculita. In amestecul de cartofi calzi se adauga ouale , jumatate din parmezan si patrunjelul. Nu este nevoie sa preparam pireul cu mixerul , cu cat e mai dens cu atat mai bine.
Ciupercile congelate, se toaca , dar nu marunt, si se calesc la foc mare in ulei de masline. Se condimenteaza cu usturoi, sare si piper . Daca folosim ciuperci proaspete e nevoie de o usoara fierbere inainte de a le cali.
Se unesc cartofii cu ciupercile si se pune amestecul intr-un pos , cu ajutorul caruia se umplu cannelloni , lasand cativa milimetri la fiecare extremitate .
Intr-un vas dreptunghiular mai mare se toarna un strat de besamel , peste care se aseaza cannelloni, nu foarte apropiati unul de celalalt , pentru a se desprinde usor dupa coacere. Se acopera cu restul de besamel, parmezan si unt.
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade, pentru 30 de minute, acoperit cu folie de aluminiu. Dupa 30 de minute, se indeparteaza folia si se lasa la copt inca 15 minute, pana cand capata o crusta aurie .
Pofta buna !