Suport clienti: (+4) 075.7470.517
                     (+39) 329.9128.803
Mail: info [at] italianshops.ro

Login clienti | Inregistrare | Cos de cumparaturi | Lista de dorinte

Politica de confidențialitate

 

Informaţii generale
 

 Italian shops considera ca dreptul dvs. la confidențialitate si securitate a informațiilor cu caracter personal este de vitală importanța. De aceea, prin acest document va informăm cu privire la datele personale care pot fi colectate, la modul de folosire a acestor date și, mai ales, la protejarea acestor informații prin masuri de securitate  adecvate.

Despre noi
 

Italianshops.ro este un magazin online având ca obiect  de activitate comerţul cu amănuntul prin intermediul internetului.

Magazinul online italianshops.ro este proprietatea S.C. Megistos S.R.L. care are si calitatea de autor şi administrator.

S.C. Megistos S.R.L. are sediul social în localitatea Garleni, nr 448, cod postal 607200, judeţul Bacau, număr de înregistrare la Registrul Comertului J04/1945/2008, cod fiscal RO24694473, adresa email: info@italianshops.ro

S.C. Megistos S.R.L. a depus documentaţia de înregistrare ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Natională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

 

Ce informaţii colectăm / scopurile colectării datelor personale
 

Italianshops.ro  colectează doar anumite date cu caracter personal, pe paginile Site-ului sau, și doar  cu acordul voluntar al clientului, în urmatoarele scopuri:

  • validarea, expedierea si facturarea comenzilor către acesta; 
  • rezolvarea problemelor de orice natură referitoare la o comandă sau un contract, la serviciile sau produsele achiziţionate de către acesta; 
  • pentru a asigura accesul clientului la serviciu; 
  • trimiterea de newslettere şi/sau alerte periodice, în format exclusiv electronic; 
  • contactarea clientului , la cererea sa voluntară; 
  • contactarea acestuia, în chestiuni de Relaţii cu Clienţii; 
  • realizarea de tipologii ale vizitatorilor / clienţilor magazinului online italianshops.ro pentru optimizarea serviciilor oferite si marketing online. 

Prin crearea Contului, fiecare client  își exprima acordul  ca italianshops.ro sa colecteze si sa administreze datele acestuia cu caracter personal, în condiţiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Datele personale sunt furnizate direct de către utilizator ( client ) atunci când finalizează o comandă sau când se înregistreaza ( creeaza un cont ) la magazinul online italianshops.ro

Datele personale solicitate sunt nume si prenume, adresă de facturare / livrare, adresă e-mail, număr de telefon si anul naşterii.

 

Dreptul de acces la date
 

Conform Legii nr. 677/2001 aveți dreptul de a obține de la magazinul online italianshops.ro, la cerere şi cu titlu gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care vă privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.

 

Dreptul de intervenţie asupra datelor
 

Fiecare  client are dreptul de a solicita de la italianshops.ro, printr-o cerere scrisă, semnată si datată, în mod gratuit:

  •  actualizarea,corectarea,  blocarea sau chiar ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte; 
  • transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii;
     

Dreptul de opoziţie
 

Clientul are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate si legitime legate de situaţia sa particulară, ca datele personale  să faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor în care exista dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată italianshops.ro nu va mai prelucra datele în cauză. 

Pentru exercitarea acestor drepturi vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată si semnată la S.C. Megistos S.R.L. , localitatea Garleni, nr 448, cod postal 607200, judeţul Bacau, sau pe email: info@italianshops.ro
În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile sa îi fie comunicate la o anumita adresă, care poate fi si de postă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţa care să asigure că predarea i se va face numai personal. 
italianshops.ro va comunica informaţiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului. 

În cazul în care Clienţii optează pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea şi remiterea spre decontare a tranzacţiilor de acceptare card se realizează exclusiv fie prin intermediul societăţii comerciale EuroPayment Services S.R.L.

Aceasta  funcţionează ca un centru de procesare a datelor si de legătură între emitenţii de carduri, comercianţi acceptatori de card si clienţi utilizatori de carduri. Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de bănci românesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu condiţia ca băncile emitente sa le fi activat pentru plată online.

Italianshops.ro nu solicită si nu stochează nici un fel de informaţii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plată online.

 

Cum protejăm informaţiile colectate de la clienţii nostri
 

Confidenţialitatea si protecţia informaţiilor colectate de la clienţi sunt de o importanţă vitală pentru noi.

Accesul dumneavoastră la anumite servicii si informaţii din cadrul magazinului online italianshops.ro se face printr-o parolă. Va recomandăm sa nu dezvaluiţi nimănui această parolă. Nu vi se va cere niciodată de catre italianshops.ro, parola conturilor în mesaje sau telefoane nesolicitate. Aşadar nu dezvaluiţi această parolă nimanui. Mai mult, dacă este posibil, trebuie sa vă amintiţi să semnaţi "ieşire" din contul dumneavoastră la sfârşitul fiecarei sesiuni de utilizare a acestuia. Vă sfatuim de asemenea sa închideţi fereastra browserului în care ati lucrat la sfârşitul navigării dvs. în siteurile sau serviciile furnizate de italianshops.ro. Aceste recomandări sunt menite  să împiedice  accesul persoanelor neautorizate la datele dumneavoastră personale sau la corespondenţa dumneavoastră atunci când lucrati într-o reţea de computere aflată într-un loc public (în cafenelele internet, spre exemplu).

 

Angajamentul de păstrare a confidenţialităţii
 

S.C.Megistos  S.R.L. se angajează să respecte  dreptul la intimitate si la imagine al clienţilor magazinului online italianshops.ro.

 Obiectivul nostru  constă în a oferi clienților  o navigare  online sigură, care să nu le afecteze în mod negativ viaţa personală ,în acest sens luând toate măsurile pentru a ne asigura că informaţiile  introduse  în baza noastră de date sunt folosite numai în scopurile pe care clientul le are în vedere.

Vă asigurăm că nu vom colecta alte date personale cu ocazia vizitarii magazinului online italianshops.ro de către dumneavoastră, în afara celor oferite voluntar, printr-o manifestare de voinţă expresă din partea dumneavoastră.

S.C.Megistos S.R.L. nu va transmite ( prin vânzare sau închiriere ) către terţi datele dumneavoastră personale.

Se va face excepţie de la această regulă în urmatoarele cazuri:

  • cu acordul dumneavoastră; 
  • datele dumneavoastră personale pot fi transmise autoritaţilor, la cererea justificată a acestora, pentru cercetarea unor infracţiuni; 
  • în cazul în care activităţile dumneavoastră contravin termenilor si condiţiilor statuate de S.C. Megistos S.R.L. sau a instrucţiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii; 
  • în situaţia folosirii unor servicii de publicitate online externe magazinului online italianshops.ro,  vom putea partaja cu aceştia informaţii referitoare la tipurile de utilizatori care accesează site-ul nostru; italianshops.ro nu va transmite în nici o situaţie datele personale ale clienţilor sau orice element care va putea duce la identificarea acestora. 


Clienţii magazinului online italianshops.ro au posibilitatea de a formula  comentarii, întrebări si sugestii. Orice informaţie trimisă prin intermediul modulului  de contact va fi folosită ţinând cont de dreptul la confidenţialitate şi la imagine al persoanelor.

 

Mesaje comerciale nesolicitate
 

Magazinul online italianshops.ro se declara  împotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate,  pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. (spam). Cu ocazia înscrierii dvs. în magazinul online italianshops.ro vă  oferim  posibilitatea de a vă abona  şi la newsletter-ul nostru cu informaţii despre promoţiile noastre. Aveți această  posibilitate ,de a vă abona la newsletterul nostru, si fară a fi un utilizator înregistrat.

De asemenea, veţi avea posibilitatea să vă desubscrieţi în orice moment de la acest newsletter, atît printr-un link din fiecare email trimis, cât şi pe pagina contului dvs de pe pagina unde v-aţi înscris.

 

Securitatea datelor personale
 

Italianshops.ro se obligă să adopte  măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru a asigura protecția datelor cu caracter personal , dar și împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat ,ori a altor  forme de prelucrare ilegală.  . S.C Megistos S.R.L. dispune de metode şi tehnologii de securitate, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale în vigoare. Datele cu caracter personal sunt stocate  într-o bază de date protejată, la care are acces doar administratorul socieții.

Sistemele noastre de securitate a tranzacţiilor, a sesiunilor de cumpărare si de introducere a datelor personale respectă standardele acestei industrii pe plan mondial, folosind un certificat digital SSL de 128 de biţi. 

Italianshops.ro foloseşte măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greşite a informaţiilor care se află sub controlul nostru.

S.C. Megistos S.R.L. nu îsi asumă responsabilitatea pentru pierderile de informaţii cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit magazinul online italianshops.ro. De asemenea, nu răspundem pentru breşele de securitate care pot exista în serverele companiei de hosting care găzduieşte magazinul online.

 

Cadrul legislativ
 

Cadrul legislativ care stă la baza prezentului document este constituit din „ Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date ” si „ legea nr. 506 din 17 septembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice ”

 

Modificări ale politicii de confidenţialitate
 

În cazul în care politica noastră de confidenţialitate se modifică, schimbările vă vor fi anunţate fie prin comunicare directă cu dumneavoastră, fie vor fi postate pe site-ul nostru. Veţi fi înştiintaţi cu privire la orice modificare, înainte de a folosi vreo informaţie despre dumneavoastră într-un mod care nu a fost descris anterior în angajamentul nostru de confidenţialitate. În momentul în care intervine o astfel de schimbare, dumneavoastră veţi putea alege daca doriţi sau nu ca informaţiile dumneavoastră sa fie folosite în noul mod.