Farfalle cu pesto de vinete
Stiati ca se poate prepara un sos pesto delicios din vinete ?
Se pare ca reteta are origini siciliane, sosul Pesto de vinete fiind ideal si pentru gustari sau bruschete. E intotdeauna o placere sa gatim cu legume de sezon, din care se pot varia diverse retete. Va propunem o reteta usoara de vara, vinetele fiind acum de sezon, o reteta noua, mai putin cunoscuta insa : Farfalle cu pesto de vinete.
Cand ne gandim la retete italiene pe baza de vinete, evident ne gandim la Parmigiana de vinete . O alta reteta faimoasa este cea de Vinete umplute cu Spaghetti alla Norma. Vinetele umplute si gratinate la cuptor, vegetariene sau cu carne, sunt un preparat foarte gustos si rafinat.
Sosul Pesto de vinete nu va dezamagi , fiind un condiment pentru paste optim, lejer si gustos . Am ales o reteta cu paste scurte, dar foarte bine sunt recomandate si pastele lungi, precum spaghete.
Se pot crea variante diverse, inlocuind migdalele cu alte fructe oleaginoase sau putem opta pentru un pesto rosu de vinete.
Astfel , gustul, de fiecare data nou, va fi dat de ingredientul-surpriza.
Reteta noastra prevede migdale, care la nevoie se pot inlocui cu nucile. De asemenea avem nevoie de menta si busuioc proaspete, dar daca e necesar le putem inlocui cu condimente uscate. Evident, nu trebuie sa lipseasca parmezanul si uleiul de masline.
Ingrediente
Vinete 2
Busuioc 15 frunzuite
Menta 10 frunzulite
Parmezan 30g
Migdale 30 g
Ulei de masline
Sare
Paste farfalle 320g
Ardei iute macinat
Rosii cherry 100 g
Dupa ce au fost coapte si curatate in prealabil, vinetele se mixeaza cu migdalele, busuiocul, menta, sarea, ardeiul iute , parmezanul si uleiul de masline, atat cat sa obtinem un sos fluid.
Dupa preferinte , vinetele pot fi preparate la gratar sau fierte la abur, pentru o varianta light, usor digeribila.
Rosiile se taie in doua, se calesc in ulei de masline cu busuioc.
Separat , ne ramane doar sa fierbem pastele Farfalle, in apa cu sare. Se scurg pastele si se condimenteaza cu sosul pesto de vinete deja pregatit. Se adauga rosiile pentru completarea preparatului, amestecand usor la foc mic, pentru amalgamarea gusturilor.
Cu un preparat atat de apetisant si aromat, vom avea o cina interesanta !
Pofta buna!