Paste cu pere , gorgonzola si nuci
Suntem sfatuiti intotdeauna sa consumam fructe si legume de sezon. Iata o reteta care prevede ca ingrediente si fructe de sezon : pere si nuci. Daca sunteti fani ai bucatariei italiene si va place uneori sa va delectati , gatind o masa diversa,italieneasca, va recomandam aceasta reteta : Paste cu pere, gorgonzola si nuci.
Contrastul dulce-sarat este un element specific al bucatariei moderne. Cu siguranta veti aprecia acest preparat si veti impresiona prietenii, la o masa simpla si gustoasa. Aveti nevoie in primul rand de paste de calitate. Regula de preparare este aceeasi pentru toate pastele : se fierb in apa abundenta , posibil “al dente “ , pentru a nu pierde din calitatile gustative . Alegerea tipului de pasta depinde de preferintele dvs. : putem opta pentru o pasta scurta precum penne rigate, tortiglioni sau farfalle, albe sau integrale. Aveti nevoie si de o branza gorgonzola de calitate. Vom opta pentru gorgonzola dulce care este mai putin intensa ca savoare, deci pe placul tuturor. Gorgonzola este echivalentul roquefort- ului frantuzesc, se poate inlocui la nevoie. Vom imbina deci aceste ingrediente cu fructe de sezon de productie locala.
Trebuie sa precizam ca acest preparat este unul destul de caloric, numai bun pentru zilele reci de iarna. Asadar, se poate consuma ca un preparat complet pentru o masa de pranz sau de cina. Este o reteta foarte simpla si delicioasa .
Ingrediente pentru 4 portii:
Gorgonzola dulce 200 g
Paste 320 g
Pere 1 buc.
Nuci miez 8 buc.
Sare
Ulei extravirgin de maslin 20 ml
Salvie
Preparare
Se fierbe pasta ‘’al dente’’ in apa abundenta si putina sare. Se scurge pasta si se varsa intr-o tigaie de marime adecvata, adaugand uleiul de masline si amestecand usor. Se uneste cu gorgonzola, pe care am sfaramat-o in prealabil cu ajutorul unei furculite. Se amesteca totul 2-3 minute la foc mic. Se adauga para taiata cubulete sau fasii mici, se adauga miezul de nuca sfaramat sau intreg , dupa cum dorim, mentinand pe foc cateva minute. Se ia de pe foc, se imparte in 4 portii, decorandu-se fiecare cu cateva frunze de salvie .
Pofta buna!