Midii alla tarantina
Puglia e faimoasa pentru plajele sale insorite, mare si… orecchiette, o pasta scurta tipica zonei. Si bucataria pulieza este la fel de renumita prin simplitatea ei, asa cum sunt midiile “prajite” sau
Midii alla tarantina, reteta despre care vom vorbi in acest post. Midiile alla tarantina sunt un fel de supa de midii, perfecta pentru a fi servita ca gustare. Atentie! Midiile sunt un preparat care se serveste in principal ca gustare, in bucataria italiana in general.
Savoarea acestui preparat aminteste de cea a clasicului sotè, dar gustul picant da ‘’personalitate’’ si complexitate pe ansamblu. Dupa servire, nu poti rezista sa nu ‘’curati’’ la propriu farfuria, adica ‘’fare la scarpetta’’, cum spune o expresie italiana.
Ingrediente pentru 4 portii
- Midii 1kg
- Pulpa de rosii 400 g
- Ulei de masline 40 ml
- Vin alb 50 ml
- Patrunjel
- Usturoi 4 catei
- Ardei iute
- Sare
- Piper
- Paine rustica 8 felii