Alimente, Retete, Uncategorized

Spaghete cu ton, masline si nuci

Linguine cu nuci

 

Una din combinatiile cele mai „gustate” ale pastelor lungi – Spaghete, este cea de spaghete si ton. Probabil, spaghetele sunt pastele fainoase cele mai consumate, fiind preferate in realizarea unor retete simple sau la retete mai complexe, cum ar fi Spaghete cu fructe de mare proaspete. 

Vom aborda o reteta italiana mai putin cunoscuta, dar irezistibil de delicioasa :

Spaghete cu ton, masline si nuci.

Avem nevoie de ton in conserva, de preferat un ton de calitate si de masline fara samburi, negre sau verzi, dupa preferinta. Evident, pe langa celelalte ingrediente ale retetei. Putem folosi spaghete, linguine, spaghete integrale, Bucatini, Bavette.

 

Ingrediente pentru 4 portii

Spaghete 250 g

Masline fara samburi 50 g

Ton in conserva 160 g

Nuci 4 buc.

Ulei de masline

Patrunjel

Usturoi

 

Mod de preparare

 

Aceasta reteta italiana este foarte simplu si rapid de preparat, cu o prezentare finala deosebita si un gust bogat si placut.

Daca dorim sa o imbogatim, ca si condiment, se combina foarte bine cu caperele.

Se fierb pastele spaghete in apa cu sare, lasandu-le „al dente”. In timp ce pastele fierb, se calesc in putin ulei de masline tonul si foarte putin usturoi. Daca dorim, putem adauga un strop de vin alb, pentru o nota de savoare in plus. Se adauga  maslinele fara samburi, iar la final se condimenteaza cu patrunjelul tocat.

Pastele spaghete se scurg, pastrand un pic din apa de fiertura, se adauga peste sosul preparat, impreuna cu nucile maruntite. Se mentine pe foc inca un minut, pentru amalgamarea gusturilor.  De preferat este ca pastele sa nu fie prea fierte, pentru a-si pastra gustul .

Se servesc calde, cu putin patrunjel verde presarat deasupra.

Degustare placuta!

https://www.italianshops.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *