File de porc cu salvie si mere
Fileul de porc la cuptor este o reteta usor de preparat si gustoasa, atunci cand vrem sa pregatim un clasic fel II.
Ingrediente pentru 6 portii
. file de porc 800 g
. speck 6 felii
. cartofi 600 g
. mere 2
. ulei de masline 4 linguri
. usturoi 2 catei
. salvie 1 legatura
. sare
. piper verde
Mod de preparare
Se spala cartofii, fara a se decoji, si se taie in 4, condimentand cu putina salvie, 2 linguri de ulei de masline, sare , piper verde si usturoi. De retinut, cartofii nu trebuie sa fie incoltiti pentru a fi consumati cu tot cu coaja. Se infasoara in folie de aluminiu si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Daca nu aveti la dispozitie folie de aluminiu sau nu doriti sa folositi, e suficient sa coaceti cartofii condimentati intr-un vas termorezistent cu capac, adaugand cateva picaturi de apa. Astfel, isi vor pastra tot gustul.
Merele se taie felii si se amesteca cu restul de salvie maruntita.
Fileul de porc se spala si se usuca. Se taie in lungime, se condimenteaza cu sare si piper, se umple cu merele pregatite anterior, atat cat e posibil. Se leaga cu ata de bucatarie si se infasoara fileul obtinut cu feliile de speck.
Merele ramase se pun in tava, se aseaza deasupra fileul, se stropeste cu alte 2 linguri de ulei de masline, adaugand foarte putina apa pentru a avea umiditatea necesara. Se coace timp de 25-30 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca, se indeparteaza firul de ata.
Se serveste cu garnitura de cartofi pregatita si merele.
Pofta buna!