Detalii
INGREDIENTE: Anghinare 57%, ulei de semințe de floarea soarelui 38%, oțet de vin, sare, plante aromatice, ameliorator de aromă: glutamat monosodic, regulator de aciditate: citric, antioxidant: acid ascorbic.
ALERGENI: poate conține urme de telina.
CANTITATE: 960g.
Anghinarea este o leguma sanatoasa, o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor, potasiu.
Desi este cunoscuta ca o leguma, Anghinarea sau „CYNARA SCOLYMUS” este o planta ierboasa perena, ce apartine familiei „ASTERACEAE”, aceeasi din care face parte si floarea soarelui, de exemplu.
Practic, ceea ce se consuma ca aliment este floarea de anghinare, ajunsa la maturitate.
Beneficiile pentru sanatate ale consumului de anghinare sunt incontestabile.
Anghinarea se cultiva in mod deosebit pentru frunzele sale, care au un continut de cinarina de cca. 0,2-0,3% (cinarina este un puternic antioxidant cu actiune hepatoprotectoare), pentru principiile amare azulenogene, care ajuta la detoxifierea ficatului, pentru continutul de enzime, saruri de potasiu, magneziu etc.