Prezentare Rapida
Ulei de porumb Basso este foarte apreciat ca ulei de prajit, dar si ca un condiment lejer alaturi de legume la gratar.
In Italia este foarte apreciat la sarbatorile pascale, pentru a realiza un menu vegan: de la gustare de Tarta sarata cu praz si cartofi, la Lasagne vegan, Rulada de tofu si ciuperci.
Pana la desert de Colomba ( dulce tipic de Pasti), preparat dupa o reteta vegana cu ulei de porumb, fara ou, fara unt.
Ulei de porumb Basso, un atu important al retetelor tale!
INFO: Uleiul de porumb are numeroase beneficii: este bogat in Omega-6 si Omega- 9, dar si Vitamina A si Vitamina E, un antioxidant important.
Nu contine in schimb omega-3, care trebuie integrat cu dieta alimentara.
Este benefic pentru a mentine nivelul de colesterol. si are un efect laxativ semnificativ.
Foarte frecvent, uleiul de porumb este un ingredient reusit al integratorilor naturali pentru ochi.
Uleiul de porumb este utilizat si in cosmetica: ca ulei de masaj sau pentru a prepara creme pentru piele sensibila si uscata. Sapunul artizanal preparat cu ulei de porumb, deoarece contine steroli, fosfolipide si Gama-tocoferol, o forma a Vitaminei E, un antioxidant cu proprietati antiinflamatoare.
In campul energiei renovabile, uleiul de porumb se poate folosi ca biomasa.