Product was successfully added to your shopping cart.
Cos cumparaturi
Continuare
Faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo 1kg
0 Review(s)
Quick Overview
Faina fara gluten Fioreglut
, din gama Mulino Caputo este optima pentru a prepara paine, pizza, focaccia si dulciuri.
Acest lucru datorita granulatiei calibrata perfect, pentru o hidratare rapida si pentru un aluat usor de framantat.
Cantitati pentru aluat de pizza ''alla napolitana''
: 500 ml apa, 600 g faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo, 15 g sare, 1,5 g drojdie proaspata, 5 ml ulei de masline. Daca se foloseste drojdie uscata Mulino Caputo se reduce doza la jumatate, deci 0,75 g.
Framantarea aluatului cu faina fara gluten este putin diferita,
cu delicatete si fara presiune excesiva
, presand cu ajutorul degetelor pentru a dizolva aglomerarile de faina. Sarea se adauga putin dupa amestecarea drojdiei cu faina, nu la inceput.
Faina se adauga treptat, nu toata deodata pentru a nu se forma cocolosi. In faza finala se foloseste putin ulei de masline pentru a evita lipirea aluatului de blatul de lucru, ajutandu-ne cu faina de orez, care nu contine gluten.
Dupa terminarea framantatului, aluatul se portioneaza in bucati de cca 290g pentru o pizza napoletana sau in cantitatea dorita pentru Foccaccia.
Se da forma rotunda fiecarei portii prin rotire usoara in palme.
Urmeaza acoperirea cu folie de plastic si
maturarea aluatului in frigider, timp de 36 de ore
.
Amestecul de amidon este echilibrat, Fioreglut Mulino Caputo contine
3 tiputi de amidon
: amidon deglutinat din grau, amidon din faina de hrisca si amidon de porumb. Aceasta face ca aluatul sa fie lejer si sa aiba o savoare deosebita dupa coacere.
Aluatul preparat din faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo este usor de realizat, el trebuie doar framantat in mod delicat, cu rabdare.
Nu este nevoie de adensanti sau de zahar pentru un aluat rumenit.
Din aceasta faina se poate obtine un aluat perfect, daca il framantam asa cum fac maestrii pizzeri napolitani.
Coacerea se face 90 de secunde la cuptor de pizza cu lemne, asa cum fac napolitanii experti in pizza.
Faina fara gluten Fioreglut Mulino Caputo
, un produs special pentru consumatorii intoleranti la gluten, pentru a realiza cele mai variate preparate de panificatie si patiserie gluten free.
Disponibilitate:
In stoc
43,60 Lei
Trimite unui prieten
Qty:
Adaugă în coș
Adauga in lista de favorite
Adauga la comparatii