Prezentare Rapida
Sofranul (Crocus sativus) este o planta mediteraneeana renumita, pentru di ea se obtine cel mai scump condiment din lume: condimentul de sofran pur.
El poate fi sofran praf sau ulei esential de sofran.
Ca orice minunatie a naturii, sofranul este important atat in alimentatie, cat si in medicina.
Daca e sa vorbim despre indicatiile terapeutice, el este benefic in tratarea sau tinerea sub control a 90 de boli, chiar si boli foarte grave.
De retinut, sofranul intareste sistemul imunitar, purifica sangele, are un rol pozitiv in buna functionare a sistemului digestiv.
Venit din indepartatul Orient, sofranul este astazi un condiment mult folosit in bucataria mediteraneeana: de la mancaruri, pana la desert, cum ar fi sorbetul.
Risotto cu sofran este o mancare italiana celebra: aromata, cu o culoare splendida, intensa, un gust inconfundabil, spun cunoscatorii.
Si Risotto alla milanese se prepara cu sofran, fiind o mancare tipica din nordul Italiei.
La fel de celebra este Paella spaniola: sofranul este un ingredient obligatoriu la mancarea de Paella.
Dintre condimente, se combina foarte bine cu boia de ardei sau rozmarin.
Sofranul, un condiment pretios pentru sanatate!
- antioxidant
- antiinflamator
- tonifiant
- afrodiziac