Prezentare Rapida
Salvia este o planta salbatica la origine, ce provine din zona Marii Mediterane. In prezent, planta de salvie se regaseste in zonele temperate din intreaga lume.
De aceea, condimentul de salvie face parte din varii traditii culinare europene si nu numai.
O iarba aromatica solitara, salvia are o aroma intensa. De aceea, este suficienta singura ca si condiment in numeroase mancaruri. De la supe de verdeturi, la mancare de fasole, pana la carnati, branzeturi, sosuri preparate.
Nutritionistii spun ca salvia confera o mai buna digerabilitate leguminoaselor, precum fasolea.
In bucataria italiana, exista o reteta celebra de paste: Paste cu unt, parmezan si salvie. Un preparat foarte simplu, apreciat enorm de catre copii, care prefera pastele fara sos de rosii.
De asemenea, Gnocchi cu unt si salvie este o mancare super gustoasa.
In plus, salvia este nelipsita din reteta ‘’Saltimbocca alla romana’’, o reteta celebra a gastronomiei romane, pe baza de carne de vita.
Gnocchi italieni sunt o alternativa la paste, un preparat traditional italienesc din pure de cartofi, ou si parmezan.