CONTACTATI-NE
( +4 ) 0757470517
Cos cuparaturi0produse

Nu aveți niciun produs în coșul dvs. de cumpărături.

Product was successfully added to your shopping cart.

Colatura di alici- Extract de ansoa Daidone Exquisiteness 100ml

Prezentare Rapida

Colatura di alici sau Extractul de ansoa este un produs pescaresc concentrat, tipic zonelor maritime italiene cu traditie in prelucrarea pestelui.
Un suc chilimbariu la culoare, cu o aroma concentrata rezultata prin lunga maturare a hamsiilor la sare.
Gustul sau este intens, sarat, dar placut, cu note marine distinse si decise.

Excelent pentru a condimenta paste cu fructe de mare, spaghetti aglio, olio e peperoncino sau paste cu sos simplu de rosii. Se combina foarte bine cu preparatele estivale de peste.
Este utilizata ca potentiator de gust si pentru preparate din carne: Ragù alla bolognese, Boeuf Bourguignon, sos chili cu carne.

Un condiment autentic, un potentiator de gust complex si elegant, utilizat ca inlocuitor de sare in mancaruri de paste, peste sau doar legume.

Are la baza un procedeu tipic, o tehnica antica cunoscuta doar de pescarii cu experienta.
E nevoie de 29 de luni, mai bine de 2 ani deci, pentru a extrage si a matura colatura de ansoa.
Din 20 kg de ansoa se obtin 2 L de colatura.

Colatura de ansoa Daidone Exquisiteness, un excelent elixir al marii!

Valori nutritionale / 100g de produs :

- Grasimi 1 g, din care grasimi saturate 0 g
- Carbohidrati 0 g, din care: zaharuri 0 g
- Proteine 1g
- Sare 29,3 g
- Vitamina A
- Vitamina C
- Calciu
- Iron

Disponibilitate: In stoc

68,67 Lei

Detalii

INGREDIENTE: extract de ansoa, saramura, arome naturale. Origine: Italia. ALERGENI: peste si derivate din peste. MOD DE PREPARARE: este preparata din ansoa proaspete, decapitate si eviscerate, pastrate apoi 24 de ore la saramura, pentru a elimina tot sangele. Dupa 24 de ore sunt puse cu sare marina in butoaie de lemn si acoperite cu greutati. Dupa 5 luni, este timpul de recoltare a lichidului limpede care se ridica la suprafata, datorita greutatilor. Lichidul rezultat se lasa inca 6 luni la soare, pentru a se concentra. La finalul acestor 6 luni, extractul concentrat se toarna din nou peste ansoa in butoaiele de lemn de castan, pentru a absorbi savoarea pestelui marinat. E nevoie de un timp de maturare de cel putin 18 luni, dupa care extractul nostru de ansoa este gata de ambalat si de consumat. VALOARE ENERGETICA: 13 kcal/ 100g. CANTITATE: 100 ml.